Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
09.03.2011 13:03 - ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3167 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 09.03.2011 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От извора на Светлина в ума на Бога Да бликне Светлина в ума човешки. Да слезе Светлината на Земята! От центъра на Любовта в сърцето Божие Любов да бликне към човешките сърца. Месията да се завърне на Земята! От центъра, където Божията воля знаят Цел малките човешки воли нека води Учителите тази цел познават и й служат. От центъра, наречен Род човешки На Любовта и Светлината Промисъла се изпълни И той да запечата Портата на злото И нека Светлина, Любов и Сила Възстановят Промисъла на Земята!
Коментар към „Великия Призив”
„Великия Призив” е метод за съединяване на индивидуалната душа с „Аз Съм” на много нива в днешно време. Неговите три нива действат в областта на Светлината, Любовта и Волята. ”Великия Призив” съдържа редица зашифровани призива, които се тълкуват така: „От извора на Светлина в Ума на Бога Да бликне Светлина в ума човешки. Да слезе Светлината на Земята!” Светлината на Истината открива Аз-Духа на своето собствено божествено Его.Търсенето от човека на своята същинска природа започва обикновено с въпросите, които възникват в неговия Дух. Това е молба към божествената Истина да се влее в човешкия Дух, за да може той да разбере своята идентичност с Източника. ”Произхода на Светлината” е причината, заради която човека се свързва със Свръхдушата си.     „От центъра на Любовта в сърцето божие,       Любов да бликне в човешките сърца.       Месията да се завърне на Земята.”       Тази молба отваря сърцето, което се проявява чрез съчувствие и разбиране. Потокът от Любов свързва човешкото сърце с Христовата Свръхдуша. ”Месията да се завърне на Земята” свързва хората с пояса на единството или Христовото съзнание.        „От центъра, където Божията воля знаят         Цел малките човешки воли нека води.        Учителите тази цел познават и й служат”.      Тази молба позволява да се стане божи служител. Когато човешката воля се съедини с Божията воля, човек става инструмент на Бога. Да бъдеш божествен инструмент, значи да знаеш Целта, „която Учителите познават и й служат”. Понятието „Учители” не се отнася само за Издигнатите Майстори, но и за всички, които са постигнали своето майсторство. Да си постигнал майсторство, означава да се съединиш с твоето „Аз съм” сега.       „От центъра наречен род човешки        На Любовта и Светлината промисъла се изпълни!        И той да запечата портата на злото”.    „Промисълът на Любовта и Светлината се отнася за Извисяването. ”И той да запечата портата на злото” означава разкъсване на разделящия воал. Само чувството за разделеност води към Илюзията на Злото. Ако всеки разкъса воала на разделението, то илюзията на Злото ще бъде прогонена и планът ще бъде успешен. „И нека Светлина,Любов и Сила  Възстановят промисъла на Земята!” Това е заключителен призив на Истината, Любовта и Силата в процеса на Извисяване.  
Откъс от книгата "Ръководство по извисяване" автор Тони Стаббс



Гласувай:
6



1. svoboda64 - Въпреки че е много добре казано,
09.03.2011 16:57
това е прекалено абстрактно за повечето хора:) Понякога, защото го изпитвам върху себе си и земните си цели като редови учител във всекидневието, си давам сметка, колко тази "висока отвлечена риторика" отблъсква хората... Трябва да има друг подход! Все още търся за себе си и себеизразяването си... но това важи и за Посланията! Трябва да "прицелиш" аудиторията и да й говориш на нейния език!!! Без да променяш ценностите или посланията :) В това е Майсторството :) Все още в малцина съм го виждала!

Поздрави!
цитирай
2. minchomin - Имаш основание за казаното! Знай, ...
09.03.2011 17:43
Имаш основание за казаното! Знай, че хората сме само привидно еднакви. Те винаги са различни. Както и да се поднесе даден материал, той ще се приема различно от всяка една личност. Като учител ти добре знаеш, че децата възприемат даден учебен материал различно, но преподавате на всички еднакво. Този ученик, който по-лесно усвоява материала, с него започвате работа по друг начин, включително и самостоятелно. Казано е, че Божествената наука е най-сложната наука. Затова трябва да се работи ежедневно по нея. Книгата, от която е изваден този фрагмент, е посочена. Има я в библиотеката на сайта Спиралата. Много е достъпна и ви я препоръчвам. Прочете я и нещата, може би, ще ви изглеждат по-различно. В случаят съм посочил Великия призив с пояснението към него, за по-разбрано. Желая ви успех!
цитирай
3. bven - Може би коментарът на Алис Бейли ще внесе повече яснота:
09.03.2011 22:19

Агонията на войната и страданията на цялото човешко семейство подтикнаха Христос да вземе (през 1945 г.) велико решение, изразено чрез две изключи¬телно важни твърдения: първо, Той обяви пред свиканата духовна Йерархия и всички Свои служители и ученици на Земята, че е решил отново да влезе във физически контакт с човечеството, ако то направи началните стъпки за установяване на правилни човешки отношения; и второ. Той даде на света (за „човека от улицата") една от най-старите известни някога молитви, която дотогава е била произнасяна само от най-възвишените и духовни Същества
Древните фрази много трудно са били преведени на съвреме¬нен език. Те са толкова древни, че не са съхранени никакви дати или каквито и да е други следи за времето на тяхното написване. Но адаптирането все пак е било направено и великият Призив, който може в крайна сметка да стане световна молитва, е бил произнесен от Него и предаден по-нататък от Неговите ученици. Призивът е преведен по следния начин:
От извора на Светлина в ума на Бога,
Да бликне светлина в ума човешки –
Да слезе Светлината на Земята.

От извора на Любовта в сърцето Божие,
Любов да бликне към човешките сърца –
Христос да се завърне на Земята.

От центъра, където Божията воля знаят,
Цел малките човешки воли нека води –
Учителите тази цел познават и й служат.

От центъра, наречен Род човешки, нека
На Любовта и Светлината Промисълът се изпълни,
И нека той да запечата портата на злото.

И нека Светлина, Любов и Сила
Възстановяват Промисъла на Земята.

през 1947 г. той вече е преведен на осемнадесет езика; ползват го групи туземци в джунглите на Африка, лежи върху работните бюра на високопоставени длъжностни лица, предава се по радиото в Европа и Америка, и няма страна или остров в света, където той да не е известен. И това е постигнато само за 18 месеца.
Ако получи всеобщо разпространение, този Призив може да стане за новата световна религия това, което е молитвата „Отче наш" за християнството и което 23-ти Псалм означава за ддуховно мислещите евреи. Съществуват три различни подхода към тази велика Молитва, или Призив:
а) на широката публика;
б) на езотеристите, или кандидатите и учениците в света;
в) и на Членовете на Йерархията
разглеждат я като молитва за усилване на човешката отговорност и за разпознаване на проявено¬то сега зло (което толкова измъчва и тревожи човешкия род), така че впослед ствие то да бъде победено, а тайнственият му източник - обуздан.
Езотеристите, стремящите се и духовно ориенти¬раните хора имат към този Призив много по-дълбоко и проникно¬вено отношение. Чрез него те получават разбиране за света на причините и за духовните Водачи на нашия живот нов тип мистик, който се различава от мистика на миналото по своя практически интерес към светов¬ните събития
цитирай
4. minchomin - 3. bven - Може би коментарът на Алис Бейли ще внесе повече яснота: 22:19
09.03.2011 22:55
Казаното е вярно. Но винаги трябва да се помни, че всичко се променя и по този повод се променят и някой казани по-рано истини от различните посланици. Лично аз бих препоръчал, като най-актуални, призивите и молитвите приети чрез Татяна Микушина и допълнени от посланика на Великото Бяло Братство в България Росица Авела, дадени са на сайта ЕДИНЕНИЕ на адрес http://edinenie-vsemirno.net/rabota.htm . Това което съм публикувал е точно както е в книгата "Ръководство за извисаване", диктувана от Серапис.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407507
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031